Kalei techniek

Je oude gevel of tuinmuur omtoveren met Kalei. Het is echt in, om een oude tuinmuur of verweerde gevelsteen helemaal weer op te fleuren met een laagje Kalei. Kalei bestaat al honderden jaren en werd vroeger voornamelijk gebruikt om muren te beschermen tegen vocht, of voor het ontsmetten van stallingen op.
De samenstelling was toen sterk afhankelijk van het uiteindelijke doel van de Kaleilaag. Tegenwoordig gebruiken we Kalei voornamelijk om drie redenen.

Esthetisch

Naast het opfleuren van muren , beschermd Kalei ook de ondergrond. In de zuivere kaleien vind je enkel Minerale grondstoffen zoals: Kalk, Zand, Marmerpoeder, Tras, e.d. Het voordeel is dat je een damp-open systeem krijgt die je gevel nog laat ademen. Het trekt als het ware het vocht uit de ondergrond, en daarnaast bescherm je ook het voegwerk van de muur, zeker bij voegmortels die reeds verzanden, is dat een aangename eigenschap. Helaas hecht een pure Kaleimortel niet op reeds geschilderde ondergronden.

Technisch

Kalei tovert een oude ,heterogene, versleten baksteen om in een charmant uitziende muur. Doordat een Kaleilaag enkele millimeters dik is krijg je dat typische afrondingseffect dat alle scherpe hoekjes en kantjes van de baksteen gezellig in elkaar laat glooien, en uiteindelijk een effect creëert wat niet te vergelijken is met de tegenwoordige muurverven.

Ecologisch

Door het gebruik van pure minerale grondstoffen,  zonder enige toevoeging van chemische middelen ook goed voor mens en milieu.