Houtrot reparaties

Previous
Next

De laatste jaren is er veel veranderd op het gebied van onderhoudsschilderwerk. Werden vroeger kozijnen geheel vervangen, tegenwoordig worden er uitstekende resultaten bereikt door deelvervanging of houtrotreparaties.

Om kwalitatief hoogwaardig schilderwerk op hout te leveren is het van essentieel belang dat de ondergrond intact is, in goede conditie verkeert en dat de detailleringen goed zijn uitgevoerd. Het uitvoeren van preventieve maatregelen zijn van groot belang om de houtelementen in een goede conditie te verkrijgen. Zo zullen aangetaste houten delen worden verwijderd en vervangen door zgn. deelvervanging of worden gerepareerd met een 2 componenten kunsthars.

Ook belangrijk is om er voor te zorgen dat het houtwerk goed droog is alvorens aan de vulling te beginnen. Na het verwijderen van het aangetast hout laat ik het hout minimaal een dag uitwaaien om het restvocht tijd te geven uit het hout te verdampen. Goede vakkennis, de juiste gereedschappen en professionele materialen zijn onontbeerlijk bij houtrotreparaties.
Schilderbedrijf  PEEL en MAAS  beschikt over deze kennis en vaardigheden. Voor schilderwerk geldt nog steeds de 6% BTW. regeling als uw huis 2 jaar of ouder is, voor zowel binnen als buitenschilderwerk