Buitenschilderwerk

Buitenschilderwerk vraagt om bijzondere aandacht, met name bij een oudere woning. Een schuurpapiertje en een pot verf volstaat niet. Voorwaarde voor duurzaam schilderwerk is een goede ondergrond.

Bij aanvang van een project zal hier dan ook altijd mijn focus liggen. Vanzelfsprekend verwijderen van beschadigde laklagen, maar vooral ook de bron van dit verval aanpakken.  Vervuiling van de ondergrond,  houtwerk en houtrot worden vakkundig behandeld alvorens aan het opbouwen van meerdere duurzame laklagen te beginnen. Doordat er al zoveel schildersbedrijven zijn wil ik me graag onder scheiden van de rest. Dit doe ik door U net dat beetje extra te bieden dat U zoekt.

Onderhoud tips

Maak eens in de 6 maanden het buitenschilderwerk schoon met zachte groene zeep, gebruik geen Thinner, aceton, ammoniak of andere agressieve middelen. Beschadigingen en openstaande naden snel bijwerken voorkomt het snel verder aftakelen van hout en verflagen. Ook kan de levensduur van buitenschilderwerk aanzienlijk worden verlengt wanneer het gelijktijdig  met ramenlappen wordt afgenomen. Dit voorkomt de aanhechting van vuil en chemische stoffen die in de lucht zitten. Deze stoffen tasten op den duur het schilderwerk aan. Voor het schoonmaken geen middelen gebruiken waar ammoniak in zit!!

Een regelmatige inspectie van het schilderwerk voorkomt onverwachte problemen van het houtwerk van uw huis. Regelmatig onderhoud van het schilderwerk houd de kosten binnen de perken.